onsdag 31 juli 2013

Jul i juli 10.

Jag avslutar serien "jul i juli" med Tilda som sitter uppkrupen i en fönsterglugg.
...gott om plats i kortet att skriva en julhälsning.
Hoppas att några av korten kan inspirera någon att göra egna julkort.


Jul i juli 9.

Här kommer två lekfulla julkort. Basen är en cirkel som är vikt på mitten. Metalldekorationerna satte jag dit för att se om kortet skulle "vagga" mer om det var tyngre... det gjorde de.
 Tomteluvan sitter på en "wobbler", som man i sin tur också kan få att vagga om man petar till den.


Jul i juli 8.

Tre kort på samma tema. Ville testa och se vad det är som gör att vi uppfattar ett kort som "juligt". Är det färgerna eller symbolerna och vad tycker vi om kort som saknar det ena eller andra? Först ut är ett kort som vi säkert är överens om att det är ett julkort.
 Andra kortet uppfattas säkert också som julkort.
 Tredje kortet saknar de traditionella färgerna som gör att vi med säkerhet kan peka ut det som ett julkort. Symbolerna finns dock med, men räcker det? Vad tycker du?




Jul i juli 7.

Jag bor i närheten av en chokladimportör... så det blir att man slinker in och shoppar lite då och då. Självklart ger jag ALLTID bort all choklad jag köper ;-)
I chokladaffären säljer de inga snygga förpackningar...
 ...så jag får göra dem själv så att de passar storleken på chokladpralinerna. Här är en som är specialdesignad att passa fyra praliner perfekt.
Chokladpralinerna ligger på en bit kartong som man bara kan dra ut. Jag gjorde ett fönster i asken så att man kan se godbitarna genom acetatet.
 Här är en annan ask som kan innehålla ett antal mindre praliner.
 Den föreställer en gran som öppnas  i botten.
 Samma kartongformat , men andra färger och snabbare att tillverka om man vill göra många.

måndag 29 juli 2013

Jul i juli 6.

Här kommer ytterligare ett kort jag fått inspiration till på nätet. Ett mycket okonventionellt julkort, men jag vet precis vem som skall få det. Bakgrunden är vit- och guldembossade julstjärnor som jag distressat med gröna och blå toner. Korset är färgat i grönt, blått, cream och guld. Jag har inte riktigt bestämt mig än för om jag gillar kortet eller inte.

Jul i juli 5.

Såg ett jättefint julkort på nätet för ett tag sedan som jag tänkte prova. Det var gjort på naturfärgad kartong i bruna toner. Jag fick testa mig fram för att kortet skulle bli som jag mindes det från nätet. Så, det blev många "prov";-)

söndag 28 juli 2013

Jul i juli 4.

I det stora scrapplandet USA, gör man sådana här kort under namnet tunnel card. Kan det vara en OK översättning att kalla dem för tunnelkort här då, kort och gott? I vilket fall som helst, så här ser mitt exemplar ut.
 På framsidan sitter Tilda i en julstrumpa...
 ...men när man öppnar kortet ser man texten/hälsningen i en "tunnel", därav namnet tunnelkort.

lördag 27 juli 2013

Jul i juli 3.

Ett julkort med en vikt bård i sicksack. Pappret måste vara dubbelsidigt eftersom man viker upp små "hundöron".
  Här fotograferade jag kortet från sidan för att de vikta små flärparna skulle synas bättre.

fredag 26 juli 2013

Jul i juli 2.

Ett julkort som gick ganska snabbt att göra för att vara mig. Enkelt och glittrigt på samma gång.

Jul i juli.

Tänkte visa några julkort jag gjort under semestern. Först ut är Magnolias Tilda som bakar pepparkakor. Pepparkakorna nere i högra hörnet är utstansade i ett slags korkpapper. I verkligheten ser de väldigt naturtrogna ut när man distressat dem med lite brunt runt kanterna, nyss uttagna från ugnen!

fredag 12 juli 2013

Under ombyggnad och restaurering.

Under en tid framåt kommer jag (och min högra hand) att göra den här bloggen lite bättre, snyggare och mer lättnavigerad för dig som besökare. Hoppas på förståelse om inte allt fungerar till 100% direkt. Du får gärna hjälpa mig göra sidan bättre genom att skriva goda råd och tips i kommentarsrutan ;-)

Tredelat kort.

Det här kortet tog riktigt lååååång tid att göra. Det var en av utmaningarna jag brukar få från kompisen. I utmaningen ingick en påse med massor av olika verktyg, stämplar, dies, dekorationer som jag skulle använda. Det var så mycket att jag var tvungen att göra ett kort med mer än en sida för att kunna få plats med alla grejer. På första sidan använde jag en punch till sidorna på kortet, en ramdies, en fjärilspunch samt blommorna. Papprena skulle vara blommiga.
På sida nummer två har jag använt en ramdies,  swirlstämplar  och en metalldekoration.
 På sista sidan har jag använt en punch till sidorna, två blomdiesar och en fjärilsstämpel. (Tack för den!)
Jag har säkert glömt något som låg i påsen... Jag blev riktigt nöjd med kortet och det blev köparen också :-)

söndag 7 juli 2013

Humlan kan inte flyga.

Fick en jättefin stämpel av en kompis. Jag har använt den på ett studentkort och nu till detta rosa/grå kortet.
Kortets insida blev så här.
 Gjorde en detaljbild för att humlans "fluffiga" kropp skulle synas lite bättre.

tisdag 2 juli 2013

Rosa bandet.

Här kommer ett kort med en digital stämpel. Jag har använt alkoholbaserade pennor när jag färglagt bilden. Spetsen på pennorna är inte särskilt spetsig. Bläcket från skrivaren trivs inte tillsammans med pennorna och fäller ut. De rosa kinderna ville inte smälta ihop med hudfärgen... så , ja det var lite knöligt att få till allt.