onsdag 26 juni 2013

Servetter som bakgrund.

När jag och kompisen var ute och shoppade en dag, hittade jag så jättesöta servetter... Det enda som behövdes var ett strykjärn och lite vanlig hushållsfilm så var bakgrunden klar.
Jag köpte faktiskt ett par servetter med bärmotiv på också. Håll utkik här om du blev nyfiken på att veta vad jag gjorde med dem ;-)
Kortet är sålt :-) Köparen skall ge det till sina föräldrar som firar bröllopsdag.

söndag 23 juni 2013

Japanskt lyckoträd.

För ett tag sedan köpte jag en stämpel som hette "japanskt lyckoträd". Jag visste inte vad den hette och trodde därför att bilden föreställde ett magnoliaträd. I bakgrunden fanns vulkaner... de klippte jag bort.
Här är en detaljbild. Jag har målat med akvarellpennor och "glittrat" blommorna.
Kortet är sålt till min underbara kollega som nu gått och förlovat sig. Grattis och lycka till på er båda.

onsdag 19 juni 2013

Vilda rosor och vänner...

Så många kort som jag gjort i lila nu så kan man tro att det är en favoritfärg! Faktum är att det nog har blivit en av favoritfärgerna, vad gäller korttillverkning i alla fall. Här har jag bara använt kompisens stämplar och dies eftersom det var en av hennes utmaningar till mig.

Vindsnurra.

Nu är jag ute på hal is... fungerar det så blir jag så klart jättenöjd... Jag har filmat ett kort och publicerar härmed min första film!!! För säkerhets skull har jag på sedvanligt sätt också fotat kortet så att man kan titta på det om filmen inte skulle fungera.


Kortet är till en kollega som letar jobb. Jag önskar henne det bästa, för hon är en superduktig pedagog.

lördag 15 juni 2013

Med tårna i sanden.

Jag och maken var bjudna på en underbar grillkväll. Vi gav värdparet en kruka med blommor att sätta på yttertrappan och så gjorde jag så klart ett riktigt sommarkort. Håll till godo!
Mönsterpappret med lime, apelsiner och jordgubbar har jag stämplat med små ministämplar. Det blårutiga pappret är ett återvunnet vykort från Booster. Närbild på sommarfrukterna...

fredag 14 juni 2013

Till bästaste Evelina!

Jag vill bara visa ett studentkort som jag gjort till vår allra bästaste Evelina. Den här idéen fick jag när jag som vanligt surfade runt på alla kortmakares bloggar. Kommer bara inte ihåg vilken det var...
...och så här ser kortet ut inuti...
...och här kommer en närbild på vänster sida...
Det syns dåligt på den här bilden men det är samma guldfärgade papper i "triangeln" som på framsidan. Det ser ut att vara olika nyanser av brunt...
 och nu kommer närbild på högersidan...
...sista bilden är på kuvertet som jag gjorde för att matcha kortet.

Julhälsning i en "pillow box".

Här kommer ett julkort till, mitt i sommarvärmen.
Ibland när man handlar kläder, speciellt vid jultid, kan man få dem "inslagna" i en slags kuddformad kartong. Det här kortet är gjort i en sådan kartong.
På baksidan gjorde jag en "flärp" så att den kan ställas upp som en fotoram.
Jag har dessutom lagt på två ramar runt bilderna när jag redigerade dem. Den brunröda först och den grå, bakom, längst ner i högra hörnet som en skugga. Båda ramarna ligger på en vit bakgrund. Hoppas att det får bilderna att framträda på ett bättre sätt.

tisdag 11 juni 2013

Julkort och kuvert i ett.

På den här adressen (Youtube) har jag hittat inspiration till ett julkort och kuvert i ett: http://www.youtube.com/watch?v=SYdCrH_dkew
Så här ser kortet/kuvertet ut inuti.

Här är ett detaljfoto på en målad bild som faktiskt består av 6 likadana, på varandra staplade bilder. Det tog mig en hel dag bara att färglägga alla bilderna... när jag var klar insåg jag att det inte hade behövts eftersom de täcker varandra. Det hade räckt att måla den översta och den understa!


fredag 7 juni 2013

Tid för picknick?

Ett kort i lila nyanser igen! Jag köpte en "dukstämpel" för flera år sedan för att jag tyckte att den var så otroligt vacker, men jag har aldrig använt den... Här om dagen såg jag ett kort där någon hade använt flera färger på en stämpel och då passade helt plötsligt den här "gamla dukstämpeln" till att prova den tekniken, tyckte jag.

onsdag 5 juni 2013

Kramar till alla bloggbesökare.

Vill bara skicka några goa' kramar till er som hälsar på mig på den här sidan! Jag roar mig med att titta på statistiken för den här bloggen ibland och jag blir lika glad och överraskad var gång. Min första (och länge enda) medlem var min mamma. Men, den senaste tiden har det varit besök från Serbien, Finland och Malaysia bland annat, inte bara en gång, vilket ju kunde vara ett misstag, utan fem eller fler besök. Så återigen ett jättestort TACK till er alla som kommer hit och hälsar på mig. 
Lämna gärna en kommentar. Det är roligt att läsa vad ni tycker och tänker om innehållet.

måndag 3 juni 2013

Flower Dot Pattern 13

Tolfte gången jag använder samma stämpel... Jag fick inspiration från den här videofilmen: http://www.youtube.com/watch?v=73ea93hHoy0 Jag hade inte någon fjäril som var  tillräckligt stor så bakgrunden syns inte igenom fjärilen. Nu har jag inhandlat en riktigt stor fjäril med bidrag från "Utmaningsfonden"/kompis. Tack! Tror att jag skall försöka mig på att göra om kortet igen med den nya stämpeln...undrar i vilken färg...

lördag 1 juni 2013

Tackkort.

Jag och maken var bortbjudna en kväll för att grilla och bada tunna. Det var himmelskt att få sitta tillsammans i goda vänners lag och spela spel, skratta och umgås. Maten var så god att vi alla åt för mycket och orkade sedan inte gå på den planerade promenaden;-) Så återigen, ett jättestort TACK till värdpapret för att vi fick komma.