tisdag 23 april 2013

Grattis på födelsedagen, mamma!

Jag har gjort ett grattiskort i svart och vintervitt till min mammas födelsedag idag. Jag hade med mig kortet till hospicet där hon ligger, men glömde lämna det. Det spelar ingen roll för hon var ändå inte vid medvetande så att hon registrerade att vi var där. Det kommer att gå lika bra att lämna det imorgon, det gör ingen skillnad för någon.

måndag 22 april 2013

Ser du "felet"?

Jo, jag vet att jag redan publicerat den här bilden en gång tidigare. Men jag ville bara visa att ett kort kan förändras totalt, från "fel" till "rätt". Jag ville göra ett färgglatt påskkort, så en korg med ägg i flera fina påskfärger verkade vara en bra idé. Matchande band och saken var klar... Det blev inte så som jag hade tänkt mig. Det såg "fel" ut med de färgglada äggen, så jag klurade en stund till och provade med att byta ut en del ägg mot tulpaner. Bättre, men fortfarande "fel".
Så här blev kortet innan jag beslöt mig för att plocka bort alla färgglada ägg, tulpaner och band. Jag stansade ut nya ägg i vitt papper, limmade fast dem och satte dit ett nytt band. Nu blev det rätt! Så frustrerande det är när man ser att något är "fel" med kortet men man vet inte riktigt vad.

söndag 21 april 2013

Så kan det kännas.

Visst känner man igen sig ibland! Kompisen hade väldigt mycket "scrappapper" så det blev ett kort med de minsta delarna som jag skar till i remsor och klistrade fast i ett mönster.
Bild/stämpel av Mo Manning


lördag 20 april 2013

Tilda syr.

Här kommer ytterligare ett kort jag gjort av kompisens scrappapper (dubbelsidigt julpapper). Man kan nästan börja misstänka att jag är för snål för att använda mina egna papper och tog chansen nu när tillfälle gavs. Jag har faktiskt erbjudit mig att betala dem och fått avslag. Nu klurar jag på hur jag skall kunna ersätta henne för dem på något annat sätt. Förslag emottages tacksamt;)

"Swirlen" i vänstra hörnet hade hon försökt att stansa ut. Jag har samma dies så jag använde den till att slutföra stansningen och använde den sedan till att dekorera kortet med. Jag har fått så mycket inspiration av att "leka" med hennes överblivna pappersspill att nätterna inte räckt till.

fredag 19 april 2013

Mer lila inspiration.

Här kommer det andra lila kortet jag gjorde på kompisens överblivna scrappapper. De stämplade paketen fanns också med bland "skräpet". Jag färglade och strödde lite glitter här och var på dem.

torsdag 18 april 2013

Lila inspiration.

Lila är den färg som jag har svårast att komma överens med, samtidigt som det är kompisens favoritfärg... så när kompisen gav mig fri tillgång till sina överblivna scrappapper blev jag måttligt förtjust;) Övervägande delen lila... Det var bara att ta tjuren vid hornen och gilla läget. Sagt och gjort jag satte igång med att skapa ett lila kort. Efter flera timmars meditativt skapande så satt jag där med flera lila kort och var supernöjd.

När man skapar är det lätt att man fastnar i  sin trygga box, men nu tvingades jag ut ur den med en färg som gjorde att jag kunde se andra tekniker och material än de jag brukar använda. Sådant ger mig alltid en särskild tillfredsställelse, när mina trygga låsningar lossnar.

onsdag 17 april 2013

Grå, grå, grå...

Försökte mig på att färglägga ett motiv i bara grå toner...

Jag har använt fyra olika stansar...


...och fyra olika stämplar, lite glitter, band och pärlor.

tisdag 16 april 2013

Tema: SO

Jag har fått en beställning på 3 kort. Det är så kul när någon tycker om det man gör och vill beställa mina skapelser. Jag fick ganska fria händer... korten skulle handla om skolämnet: SO-historia, religion, geografi och samhällskunskap och de skulle vara lite somriga. Det visade sig att det var ett för stort ämne att skapa ett tydligt kort på. Därför blev det lite allmänt hållet... skulle passa till vilket skolämne som helst nästan, om det inte vore för bokmärket inuti korten;) 
Tilda fick stå modell på en trave med böcker. Lite olika färg på Tildas klänning och på papprena för att de inte skulle bli likadana.

Eftersom beställaren har ett vackert rött hår, färglade jag Tildas hår rött också.

Alla kort fick likadana insidor. Två böcker: en om SO och en för beställaren att skriva sin personliga hälsning i.


söndag 14 april 2013

Till bästaste Evelina.

För länge sedan gjorde jag ett armband till världens underbaraste tjej. Tanken är att jag skall göra ett till mig själv också... när det blir tid över...

lördag 13 april 2013

Aldrig försent att lära sig något nytt.

Jag har gjort min första LO. Och numera vet jag också vad LO betyder i scrapsammanhang ; ) LO = Lay Out = formgivning. Man gör helt enkelt ett kort efter en skiss/formgivningsmall. Så här såg skissen/mallen ut som jag skulle använda som en bas till kortet.

Det är tillåtet att skapa ganska fritt. Vid de fem cirklarna i högra hörnet skulle man kunna ha ett gäng blommor exempelvis. Som jag har förstått det, så är det skillnad på att följa en LO inför en tävling och att följa den för att få inspiration. Det kan vara ganska strikt uppdragna regler om man vill tävla med sitt kort. Någon gång kanske jag skulle våga, men än så länge är jag för självkritisk och vill inte ha någon kritik, what so ever.

Det hindrar mig naturligtvis inte från att ge kompisen en utmaning där hon skall tävla med ett egenhändigt tillverkat kort!!!???
De silverfärgade cirklarna har jag stansat ut ur en aluminiumburk. Under cirklarna syns en detaljbild på ett presentkort på SF:s bio.
När man knyter upp rosetten kan man öppna en liten ask och plocka ut presentkortet.

fredag 12 april 2013

Ett efterlängtat inköp.

När jag tillverkar kort på ett speciellt tema, som t.ex påsken, så har jag en ganska lång transportsträcka innan jag kommer igång ordentligt. Det verkar inte spela någon större roll hur många veckor i förväg jag startar så brukar de bästa korten bli till efter själva deadline.
Jag har länge velat ha en dies som det här "kortstödet" och nu äntligen hittade jag det på en svensk webbutik. Nu har det plötsligt blivit lättare att tillverka runda eller ovala kort när jag kan skicka med ett kortstöd till mottagaren.
Som en underbart jordnära och avslappnad kompis/kollega skulle ha sagt: Ja, den verkar ju vara nödvändig...

torsdag 11 april 2013

Påskkort istället för påskägg?!


Här kommer ett påskkort med inbyggd ficka för presentkort. Kan säkert vara nog så uppskattat som ett påskägg fyllt med godis!?

Hade inget annat presentkort hemma än ett "Grattis" till SF:s filmer. Det visar i alla fall principen.

onsdag 10 april 2013

Återanvändning.

Äggkorgen har jag stansat ut från en aluminiumburk. Med vanlig broderitråd sydde jag upp och ner i korgens hål för att få till illusionen av en flätad korg.




tisdag 9 april 2013

3 påskkort på samma tema.

Även om man har nästan likadant papper och identisk layout, så kan korten bli väldigt olika ändå. Så, håll till godo.


måndag 8 april 2013

Finns påskharen?

Ett påskkort för dem som tror på påskharen.
Detaljbild på hålet som han försöker ta sig in i...
...och slutligen hur lille haren ser ut från andra sidan hålet.