torsdag 30 augusti 2012

En ängel på månen.

Samma Tilda, samma måne och samma layout...
 ...med olikmönstrade papper blir "samma" ändå väldigt olika...
 ... ett kort i blå toner, ett i rosa och slutligen ett i gröna.

onsdag 29 augusti 2012

Massa G.

Ett fyndigt kort till min massös, Kerstin, för att hon hjälper mig att må bra!
Kortet är en liten rebus... på framsidan står det: Kerstin! Din... och en illustration av en massa G. Inuti kortet står det: ... är bara bäst!

tisdag 28 augusti 2012

Än är inte golfsäsongen slut.

Med det här kortet tackade jag för mig på min golfklubb. Trots att inte säsongen är över än på länge kändes det skönt att vända blad nu. Kanske att det kan bli tid och pengar över för golfspel när jag pensionerar mig. Just nu vill jag prioritera så mycket annat i mitt liv som känns roligare. Ingenting slår en skogspromenad, det gör jag hellre än golfar. Jag målar, scrappar och "leker" med datorn hellre än jag golfar. Jag till och med städar hellre än golfar. Det är dags att lägga av...
,,, när man inte längre njuter varje minut. 

måndag 27 augusti 2012

Kort till en kollega 3

När man jobbar tillsammans varje dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, är det lätt att bli "hemmablind". Man ser inte längre var ens egen arm slutar och var kollegans arm börjar. Det blir som ett gammalt, invant äktenskap där man inte längre behöver prata med varandra i tron att man ändå vet vad partnern skall svara. Så var det för mig och min närmsta kollega före sommarlovet, det bara rullade på. Under ledigheten träffades vi av naturliga orsaker inte så ofta. Efter några veckor började jag sakna henne för all hennes kunskap och kompetens, värme och outsinligt positiva inställning till livet.

Så, jag satte mig ner och gjorde det här kortet som hon fick på vår första arbetsdag efter semestern.
Jag ville att hon skulle veta att jag verkligen saknat kon, när båset varit tomt... Än en gång, Jennie du är bara bäst!

lördag 25 augusti 2012

Kort till en kollega 2


Det här kortet skall jag skicka till en kollega som flyttat till Linköping, Jag hoppas att hon får det bra där och att hon kommer att trivas på sitt nya jobb.
Motivet har jag färglagt med en tuschpenna som fungerar som akvarellpennor. Jag har färglagt bilden och sedan använt vatten och pensel för att det skall se lite "akvarelligt" ut.

måndag 20 augusti 2012

Jo(e)yride!


I början på maj meddelade kollegan, Joey att han skulle åka till USA och jag frågade då om han kunde tänka sig att ta hem en del scrapbookingprodukter till mig därifrån. YES!
Hur visar man sin tacksamhet för en sådan sak?

Det fick bli ett kort i form av en collegejacka med amerikanska flaggan på ryggen.

 I jackan gjorde jag en ficka med plats för ett presentkort på SF:s biografer.  På fickan skrev jag: Thank you for the Jo(e)yride. Ganska fyndigt om jag får säga det själv. Självklart betalade jag alla omkostnader som han haft för att kunna få med sig alla saker på planet, som att köpa en extra resväska...
Tack så jättemycket  hela familjen "Joey" för allt besvär ni haft. Jag har fortfarande julafton när jag använder de varor ni hade med er hem. Det här kommer jag att leva länge på.

Datorhaveri och kamerakrångel.

Äntligen har jag fått datorn lagad så att jag kan göra inlägg på min blogg!

Lagom till skolavslutningen i juni krashade min hårddisk på datorn och det var bara att lämna in den för byte. Det tog över 4 veckor att få tillbaka den från leverantören igen.

Därefter började allt återskapande och återställande av program, filer, bilder och annat. Även om jag hade säkerhetskopierat mycket material så skulle det ju ändå överföras till den "nya datorn". Vilket har tagit tid, för att det är tidsödande och tråkigt.

Lagom till att allt var klart och jag skulle fota alla mina nytillverkade kort så började kameran krångla... Den glappade när jag höll den mot motivet så att jag inte kunde se vad jag fotade, med påföljd att jag fick chansa på att motivet blev OK. Det här var förstås också tidsödande och tråkigt.

Men nu fungerar datorn och beslut om införskaffande av ny kamera har tagits. Jag är tillbaka på min blogg igen!