lördag 14 april 2012

Flower Dot Pattern 7.


Den här gången har jag valt att använda ett pigmentpulver, Perfect Pearls. Man stämplar med ett transparent medium som hör till pulvret. Därefter penslar man på pulvret som fäster på den klibbiga ytan. För att fixera det hela sprayar man en tunn dusch vatten på motivet. Slutresultatet blir en slags metallskimrande yta. Det syns inte så bra på bilderna men jag har använt sex olika färgpulver. Den metallicblå bården runt kortet fick sig också en släng av pulvret... 
Det är svårt att få fram lystern med en vanlig kamera...
Det fick bli två bilder igen. Och som sagt var, verkligheten överträffar bilden.

Magnolias Tilda med syrener, färglagd på mitt sätt.

Jag har precis upptäckt att Magnolias Tilda inte får se ut hur som helst...
När man tittar i Magnolias egna tidskrift är de flesta "Tildor" färglagda på ett färglöst/blekt/urvattnat sätt. Därmed inte sagt att jag tycker att det sättet att färglägga inte är fint, för det är det. Det blir jättevackert! Men alla "Tildor" blir ju så lika varandra och det blir underförstått, ett "rätt" sätt att göra dem på.
Nu kanske någon misstänker att jag egentligen är avundsjuk för att jag inte kan färglägga på det sätt som man "bör" göra. Jo...kanske lite... men jag tror att jag kan träna upp den förmågan så det spelar nog inte så stor roll. Det är nog snarare det att jag blev förvånad och aningen besviken när jag gjorde upptäckten att det finns en sorts snobberi i den här branschen... Undrar varför? Att tillverka kort är ju bara ett av många sätt att uttrycka sig på och alla vill kanske inte säga samma sak på samma sätt... Trots att jag stuckit ut hakan och kanske till och med trampat en del på tårna så vågar jag ändå publicera min söta Tilda. Jag har satt henne i en ram/ett fönster.
Så här färgstark bör man inte göra Tilda. Men, man kan komma undan med det om man håller sig till samma färgskala. Själv har jag använt lila som grundfärg samt grått, beige och rosa som komplementfärger.
- Aja baja,  skulle "Tildaeliten" säga och förmodligen rynka på näsan. På tal om näsa så skall jag berätta en annan upptäckt jag gjort om Tildas näsa, eller avsaknad av näsa snarare. Kom tillbaka en annan dag så skall du få höra mer ; )

fredag 13 april 2012

Tags à la Tina-kurs i Göteborg.

Igår kväll var jag och kompisen på kurs i Göteborg. Jättekul!!! Vi fick göra tre stycken "Tags" och Tina visade oss många roliga tekniker. Även om jag själv har svårt att tillverka "egna" kort eller "Tags" som är vintage, grunge eller för den delen steampunk så är jag imponerad av dem som kan... och det kan verkligen Tina. Hon är både rar och tallangfull.  

Här sitter vi och skapar, fikar, shoppar och har kul...
...och så här blev mina "Tags" när kursen var avslutad.


Tack för en riktigt trevlig kväll Tina!




Flower Dot Pattern 6

 Strävan med att använda stämpeln Flower Dot Pattern med en massa olika tekniker går vidare... Den här gången har jag använt mig av ett halvtransparent papper som kallas vellum. Jag embossade mönstret med stämpeln och sedan använde jag tuschpennor för att färglägga på baksidan av embossingen. Detta gjorde jag för att få det snyggare och jämnare på framsidan.

Den "fula,gula" ramen samt pärlorna är i verkligheten limegröna...

 När jag skulle fotografera det färdiga kortet ville jag att ljuset skulle synas igenom transparensen... Det visade sig att jag inte kunde fånga både ljuset och samtidigt få rätt färger på kortet. Jag visar två bilder på det färdiga kortet men inget av dem gör rättvisa åt det. :(

onsdag 4 april 2012

Rekomendation: massage

Idag var jag hos världens bästa massös. I två hela timmar kämpade hon tappert med att bearbeta massor av muskler som jag inte ens visste om att jag ägde. När jag kom därifrån var jag riktigt mörbultad... och omtumlad...
Förra gången jag var hos henne så berättade jag att jag pysslar och tillverkar egna kort och då ville hon att jag skulle ta med mig några så hon fick se dem. Så innan jag gick hemifrån idag tog jag med mig en hel hög av dem som jag visat här på bloggen. Det slutade med att hon tyckte att korten var så fina att hon ville visa upp dem så att hennes andra kunder kunde få kika på dem och till och med få köpa dem om de ville! Av de elva korten jag hade med mig köpte hon fyra själv. Tänk om någon annan verkligen vill köpa mina kort?
Eftersom jag under de senaste åren inte köpt några kort i butiker utan tillverkat egna har jag ingen riktig koll på vad ett kort kan kosta idag. Jag tror att jag tog i för mycket när jag sa att hon kunde ta 50:- för ett kort. Ja, ja det får jag reda på om ca en månad för då är det dags att få sig en omgång igen.
Nu skall jag bara låta det sjunka in att någon kanske vill betala för något som jag njuter av att tillverka:)